Jdi na obsah Jdi na menu
 


Něco málo o táboře

 Kde a jak tábor probíhá?

 Tábor je umístěn v lesích,na louce v údolí říčky Olešnice.

Poblíž se nachází obce Doloplazy,Tršice a Daskabát.  Ubytování je zajištěno ve stanech podsadového typu,kovová konstrukce s plátěným stanem. Děti v těchto stanech spí po dvou na postelích opatřených molitanovou matrací. K dispozici mají prostěradlo a polštářek s povlakem.Výměna prostěradel a povlaků probíhá po každém turnusu a nebo v případě silného znečištění i v průběhu turnusu. Děti spí ve vlastních spacích pytlech. Není zde zavedena elektřina.

Strava je dětem poskytována pětkrát denně,mají trvale zajištěný pitný režim a dostatek ovoce a zeleniny. Vaří se z čerstvých surovin s minimálním využitím konzerv či polotovarů. Pečivo a chléb je odebírán od místní pekárny v Daskabátech,maso,ovoce,zelenina a jiné potraviny se nakupují denně v obchodě ve Velké Bystřici.Pitná voda je dovážena z obce Daskabát.

K osobní hygieně dětem slouží voda přivedená ze studánky,která splňuje přísná hygienická kritéria,potok a blízká přehrada.Během tábora se děti dvakrát osprchují pod teplou vodou,v případě nepříznivého počasí i častěji.Celý tábor je přítomen kvalifikovaný zdravotní a v pro naléhavé případy je zajištěn odvoz k dětskému lékaři.

Program tábora a hry jsou přizpůsobeny určitému rázu a tématu,který se každý rok mění. Takže jsme již měli například témata Šmoulů,Bronzového poklad,pirátů a jiných dalších dobrodružství.Děti učí pracovat s mapou,buzolou,učí se vázat různé uzly,pracovat se sekerou,pilou atd. Vedoucí na děti dohlíží i v průběhu odpoledního klidu.Večer se sejdou u ohně a občas vyrazí do lesa na večerní hru. Nepořádáme žádné stezky odvahy kde by se dítě vyplašilo a mělo negativní zážitky ze tmy.Koupání dětí je povětšinou v blízké přehradě na kterou si bereme nafukovací Pálavy,nebo v blízkém lomu Výkleky či na bazéně v Penčicích.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Poslední fotografie



Počasí


Mail list


Archiv

Kalendář
<< únor >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      


Statistiky

Online: 1
Celkem: 140377
Měsíc: 3075
Den: 173